Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Nieuws

Er zijn geen items beschikbaar.

Agenda

vrijdag 19 jul 12:00
17:00
Start zomervakantie
maandag 22 jul
vrijdag 30 aug
Zomervakantie

Naam 'de Vonder'

Alle Bornse katholieke scholen danken hun naam aan de historische namen van de desbetreffende omgeving of boerderijen en dergelijke. In het gebied waar de nieuwe school gebouwd gaat worden is voor ‘De Vonder’ gekozen.
‘De Vonder’ is de vroegere (Twentse) benaming van een vlonder: “los houten bruggetje, plank over water of losse houten vloer”.
Een brug, een fundament, om droogvoets over te komen. Zie daar de link met het statement van ons schoolbestuur Stichting KOMT: “fundament voor kind en samenleving”. Maar ook de link naar de basisschool is hier te vinden: een basis bieden die plank voor plank opgebouwd wordt en er voor moet zorgen dat je veilig naar de overkant kunt komen. Een basis die uitdagingen biedt om je eigen oversteek te maken. Een frisse duik in het water is daarbij niet altijd uit te sluiten, maar gelukkig is het ondiep en helpt het je weer om met een hernieuwde blik verder te gaan.

Ons logo

In het, op het eerste oog, eenvoudige ontwerp is veel terug te vinden van waar KBS De Vonder voor wil staan.
Het uitgangspunt is een vlonder, plank voor plank naar de overkant. De dynamiek in de “planken” staat voor een dynamische school. Elk kind volgt z’n eigen weg: zigzaggend of door een plankje over te slaan. Het is niet afgepast en afgemeten. Bovendien moet een school in beweging blijven. De vorm loopt taps toe en is toekomstgericht: vooruitstrevend en openstaand voor veranderingen. Het kader maakt het geheel stabiel.
De school wil dicht bij de natuur staan. Denk aan de oerelementen als water, aarde, licht, hemel en vuur. Daarom is er voor heldere, frisse kleuren gekozen en voor lettertypes die deels rond, zacht en vriendelijk zijn, deels vlammend, creatief, maar ook kinderlijk.

Funny Vonnie

Naast het schoollogo heeft elke groep een eigen logo, “Funny Vonnie”, als herkenningsteken. Deze is verbonden aan de naam van de groep.