Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Agenda

Nieuws

Fotoboek

• Album Sinterklaas 2017 • Album Workshop techniek • Album Kinderboekenweek 2017 • Album Archief 2016-2017 • Album High-tea onderbouw

Leesbevordering

Op deze pagina vindt u meer informatie over de manieren van leesbevordering die wij toepassen op de Vonder.

Lekkere leesplekken

In ons nieuwe gebouw hebben we prachtige leesplekken ingericht die uitnodigen om weg te duiken in een boek!         
        
       
    
 

Bezoek aan de bieb

We stimuleren kinderen om lid te worden van de bibliotheek. De bibliotheek in Borne bevindt zich in het Kulturhus (Marktstraat) en kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden.

De leerkrachten van de middenbouw zijn één keer per jaar, meestal in de periode rond de kinderboekenweek (in 2015 op 5 oktober tussen 16.00 uur en 17.00 uur) ter motivatie in de bieb aanwezig! Ze helpen met het kiezen van geschikte boeken, leggen uit waar je welke soort boeken kunt vinden en vinden het harstikke leuk als je je eigen favoriete boeken laat zien!
Meer informatie over de bieb: www.bibliotheekborne.nl 


Meters lezen

In elke groep wordt minimaal één keer per week “meters gelezen”. Een leuke manier om kinderen in aanraking te brengen met allerlei verschillende soorten teksten. We hebben bakken met verschillende teksten en boeken verzameld. Moppen, strips, gedichten, receptenboeken… noem maar op! Soms gaan we “meters lezen” op de vide (bij de puzzelstukken). 

   
 

Abonnement op de Kidsweek krant

We hebben op school een abonnement op de Kidsweek krant.

De krant is er voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar en je kunt er al het nieuws en achtergronden in terug vinden. We hebben zoveel kranten dat elke groep een aantal exemplaren heeft. Lekker om te lezen en op de hoogte te blijven van de actualiteit!

Op de site is nog veel meer te vinden: www.kidsweek.nl 
Zwerfboekenstation

In de centrale hal staat ons zwerfboeken-station. De boeken die er in staan (en een zwerfboekensticker hebben) mag je meenemen, lezen en weer ergens laten zwerven.

Het zwerfboekenstation heeft nog wel wat meer reclame nodig…. Hoort, zegt het voort! 
                                  


Tentoonstelling

Vlakbij de vide is hebben we plek gemaakt voor een boekententoonstelling, passend bij het seizoen of thema. Leuk om inspiratie om te doen! 


Duo lezen

Samen lezen is fijn… op school hebben we een collectie samenleesboeken. Ook hebben we veel toneelleesboeken, dan kun je soms wel met 4 of 5 kinderen hetzelfde verhaal lezen.

Tutor lezen

We leren veel van samen lezen. Daarom gaan de kinderen van de hogere groepen een paar keer per week samen lezen met een of meerdere jongere kinderen. Dat noemen we tutorlezen. Heel leerzaam maar - bijna nog belangrijker - ook nog eens heel leuk.  
Voorlezen

In elke groep wordt voorgelezen, niet alleen door de leerkrachten, maar ook door de leerlingen. En soms ook door vaders!
In de onderbouw en middenbouw 1 zie je in elke groep een gave voorleesstoel staan. Als je daarin zit is het extra leuk om te laten horen wat je te vertellen hebt of klinkt je lievelingsboek extra mooi.

   

Kinderboekenweek

Natuurlijk doen we elk jaar mee met de Kinderboekenweek. Hoe leuk is het om een week lang elke dag nog meer aandacht te besteden aan hoe fijn lezen is dan we al doen.