Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Nieuws

Agenda

maandag 17 okt
vrijdag 21 okt
Herfstvakantie
woensdag 2 nov
Studiedag Brigantijn

Rekenen

Op dit gedeelte van de website vindt u informatie over het rekenonderwijs bij ons op school.


Hoe werken we in het kort?

We maken gebruik van de methode Alles Telt. De kinderen leren vanaf leerjaar 1 cijfers en getallen. Vanaf leerjaar 3 worden hiermee allerlei bewerkingen gedaan. Naarmate de kinderen meer bewerkingen kunnen uitvoeren, worden de bewerkingen complexer en moeten meerdere bewerkingen uitgevoerd worden om tot een oplossing te komen.
Om dit alles aan te leren, maken we ook veel gebruik van materialen. In elke groep is een rekenkast aanwezig waar de kinderen materialen uit kunnen pakken om zich de leerstof eigen te maken.


Ontwikkeling volgen

We starten vanaf leerjaar 3 elk nieuw blok van de methode met een vooraf toets. In deze toets staan opdrachten die de kinderen aan het eind van het blok moeten kunnen maken. Hiermee kunnen we vooraf dus zien welke onderdelen de kinderen in dit blok al goed beheersen en welke onderdelen extra aandacht nodig hebben. Onze instructies stemmen we op de resultaten van deze toets af. Na afloop van een blok nemen we de toets nog een keer af om te zien hoe de ontwikkeling van de kinderen is geweest. 
Naast deze methodegebonden toetsen nemen we 2 keer per jaar een methode onafhankelijke toets af. De resultaten van deze toets worden in ParnasSys geregistreerd en zijn voor u te vinden in het ouderportaal.
 

Ouderinformatiebladen rekenen

Om ouders inzicht te geven in de manier waarop de verschillende bewerkingen worden aangeleerd, hebben we ouderinformatiebladen van Alles Telt.
Neem gerust een kijkje om te zien hoe de verschillende onderdelen opgebouwd worden in de leerjaren 3 t/m 8.
Ouderinformatieblad rekenen leerjaar 3
Ouderinformatieblad rekenen leerjaar 4
Ouderinformatieblad rekenen leerjaar 5
Ouderinformatieblad rekenen leerjaar 6
Ouderinformatieblad rekenen leerjaar 7
Ouderinformatieblad rekenen leerjaar 8