Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Nieuws

Er zijn geen items beschikbaar.

Agenda

dinsdag 2 jul 15:30
17:00
MR vergadering
maandag 8 jul 8:30
15:30
Schoolreisje groep 5 en 6

Leerlingenraad

Onze school heeft een leerlingenraad. De bedoeling van de leerlingenraad is om de leerlingen te betrekken bij de ontwikkelingen op de Vonder. Zij ervaren elke dag hoe het is om in de klas te zitten en buiten te spelen. Zij kunnen dus heel goed aangeven wat ze graag zouden willen veranderen of wat ze missen. De leerlingenraad maakt op deze wijze onderdeel uit van een democratische bewustwording onder de leerlingen en sluit daarom goed aan bij burgerschapskunde.

De leerlingenraad bestaat uit twee groepen. Een leerlingenraad van de Veste met leerlingen uit groepen 3 en 4 en een leerlingenraad van de Horsten met leerlingen uit de groepen 5, 6, 7 en 8. Elke basisgroep is met 1 leerling vertegenwoordigd. De leerlingen kunnen zich in hun groep verkiesbaar stellen. Daarna wordt er middels een stemming één leerling per basisgroep gekozen. De leerlingenraad vergadert 5x per jaar met de directeur. Een lid van de ouderraad is als gast bij de vergadering aanwezig.

Voorafgaand aan de vergadering bespreken de leerlingen in hun basisgroep welke onderwerpen aan de orde moeten komen. De leerkrachten van de onderbouw bespreken dit zelf in hun basisgroep en geven de onderwerpen door aan de leerlingenraad.
De leden van de leerlingenraad ontvangen een agenda van de vergadering. De notulen worden door de directeur gemaakt.